„Căci văd că eşti plin de fiere amară şi în lanţurile fărădelegii” (Fapte 8:23).

„Dacă Fiul vă face liberi, veţi fi cu adevărat liberi” (Ioan 8:36).

O pasăre legată cu o sfoară pare să aibă mai multă libertate decât o pasăre într-o colivie; ea bate din aripi în sus şi în jos, şi cu toate acestea, este ţinută în aceeaşi captivitate ca şi cealaltă.

Când un om crede că a scăpat din sclavia păcatului în general, şi totuşi rămâne în mod evident sub puterea unei anumite pofte favorizate, greşeşte amarnic în privinţa libertăţii lui spirituale. El se poate lăuda că este afară din colivie, dar cu siguranţă, sfoara e legată de piciorul lui!Cel care are cătuşele zdrobite – dar este legat de un singur lanţ – este încă prizonier.

„Nu lăsa nici o nelegiuire să stăpânescă peste mine” este o rugăciune bună şi înţeleaptă, deoarece un singur păcat mângâiat va omorî sufletul la fel de sigur cum o singură doză de otravă va ucide trupul!Nu trebuie ca un om să fie muşcat de un cuib întreg de vipere otrăvitoare – dintele unei singure cobre e de ajuns pentru ca moartea lui să fie garantată.

Un singur păcat, precum un singur chibrit, poate aprinde focul iadului în suflet!

Acela care îşi proclamă credinţa, dar care este robul unei anumite pofte sau al lăcomiei, ar trebui să facă aplicaţia practică a acestui adevăr. Cum poţi fi liber dacă încă eşti ţinut atât de strâns de un lanţ de felul acesta? Am întâlnit oameni care îşi proclamă credinţa, dar care sunt trufaşi şi îi dispreţuiesc pe alţii; pot fi ei oamenii liberi ai Domnului în timp ce mândria le subjugă sufletele?

Trebuie să zdrobim orice lanţ al păcatului în voinţă şi în ţeluri! Trebuie să ne ducem sfinţirea până la capăt, în frica de Dumnezeu, altfel nu putem spera ca Fiul să ne facă într-adevăr liberi.

O, Duh Sfânt – zdrobeşte orice lanţ al păcatului, te implorăm!