Pastorul Hans Egede a simțit că Dumnezeu l-a chemat să predice Cuvântul Lui eschimoșilor păgâni care locuiau în Groenlanda. Acest lucru nu a fost posibil câțiva ani, dar, în cele din urmă, Dumnezeu a deschis o cale. Pastorul Egede a ajuns acolo împreună cu un grup de negustori danezi, în anul 1721. 

Eschimoșii din Groenlanda nu auziseră niciodată până atunci despre adevăratul Dumnezeu sau despre Cuvântul Lui. Ei erau un popor feroce. Dacă, în urma unei furtuni vreo corabie era purtată de vânt spre țărmul lor, ei de multe ori omorau oamenii și le luau toate bunurile de pe corabie. O viață omenească nu valora prea mult pentru ei. 

Aici a debarcat pastorul Egede. În această țară foarte rece, mai întâi a construit o colibă mică din pământ, pietre și scânduri pentru familia lui. Apoi a încercat să învețe limba eschimosă. El vizita oamenii în igluurile lor, care erau încălzite prin arderea grăsimii de balenă. Mirosul era aproape insuportabil pentru pastorul Egede, dar a continuat. A încercat să le vorbească despre Dumnezeu, despre păcat și despre mântuirea în Isus Hristos, dar oamenii râdeau de el. 

Negustorii aceia au ajuns la concluzia că nu puteau lucra cu oamenii de acolo. Ei i-au spus pastorului Egede să își împacheteze lucrurile pentru că trebuiau să plece. A lucrat acolo timp de doi ani, dar nimeni nu l-a ascultat. Cu toate acestea, nu putea pleca, așa că a rămas împreună cu familia sa. 

Au trecut mai mulți ani și tot nu se vedea nicio schimbare. Apoi a izbucnit o epidemie de variolă. Câțiva eschimoși au murit din cauza acestei boli grave. Variola era așa de contagioasă, încât nimeni nu îndrăznea să intre într un iglu unde cineva era bolnav. Totuși, pastorul Egede vizita oamenii și încerca să ajute fiecare persoană bolnavă. Acest lucru i-a impresionat profund pe eschimoși. Ei au înțeles că mesajul pe care li-l aducea el trebuie să fi fost unul important și că el era cu adevărat un om deosebit dacă își risca viața în felul acesta. După epidemie, câțiva eschimoși au venit să îl asculte. După aceea au venit mai mulți și mai mulți. Dumnezeu a binecuvântat predicarea lui și oamenii au ajuns să Îl cunoască pe Domnul Isus ca Mântuitor personal. Vă puteți imagina bucuria pastorului Egede după atâția ani de lucrare? El a stat cu eschimoșii timp de cincisprezece ani și a văzut o schimbare totală în mulți oameni. 

Întrebare: Această istorioară este despre dragostea și dorința puternică din inima unui adevărat slujitor de a vesti Cuvântul lui Dumnezeu. Ești tu interesat de mesajul lui Dumnezeu pe care pastorul ți-l vestește? 
Pasaj biblic de citit: 1 Corinteni 9:16-23

(O povestire din Cum a oprit Dumnezeu pirații)