„Cine fura, să nu mai fure; ci mai degrabă să lucreze cu mâinile lui la ceva bun, ca să aibă ce să dea celui lipsit.” Efeseni 4:28 
A fura înseamnă să pui mâna pe ceva ce este al altuia. Poate fi vorba de lucruri, laude, binecuvântări... Putem deposeda pe cineva de renumele lui, de reputația lui, de meritele sau de proprietățile lui. Putem fura de la oameni, dar mai grav putem fura de la Dumnezeu. 
Putem fura slava care aparține doar lui Dumnezeu. „Nu voi da altuia slava Mea” (Isaia 48:11). Atunci când primești laude, aprecieri, felicitări, nu uita că toate acestea trebuie să I le dai lui Dumnezeu. Dacă le vei păstra pentru tine, te vei umfla ca un balon și tot ca un balon te vei sparge. Ai învățat să-I dai toată slava lui Dumnezeu? „Să nu furi.” 
Cumplit lucru a produs păcatul... Trebuie să ni se spună să nu ucidem, să nu furăm, să nu preacurvim, să nu mințim, să nu poftim pentru că păcatul vrea să facă toate astea. Păcatul urăște viața („ați omorât pe Domnul vieții”), fură, minte, poftește. Toate cele Zece Porunci arată natura dizgrațioasă a păcatului. Dar pe cât este de oribil păcatul, pe atât de strălucitoare este răscumpărarea prin Domnul nostru Isus Hristos! 
„Cine fura, să nu mai fure; ci mai degrabă să lucreze cu mâinile lui la ceva bun, ca să aibă ce să dea celui lipsit.” De la dorința de a lua ce are altul, la a munci cu mâinile tale, nu pentru tine, ci ca să ai ce să dai aproapelui tău în lipsuri. Iată imaginea unor mâini răscumpărate: mâinile muncite, bătătorite, crăpate, obosite umplute cu bunuri pentru alții! 
Mulți oameni cred că trăiesc „răscumpărarea din orice fărădelege” dacă nu fură și trudesc cu mâinile lor pentru ei înșiși. Dar a nu fura și a munci pentru tine nu este mântuire, ci egoism. Mântuire înseamnă izbăvirea din trăirea pentru tine și trăirea pentru altul. 
Ce anume te motivează să lucrezi? Nevoile tale sau ale altora? Ce vrei să faci cu banii pe care-i câștigi? Să-ți iei ceva sau să dai ceva? Ai tu mâinile răscumpărate? Ai gustat tu din fericirea trudirii pentru alții, sau ești foarte încântat că nu furi? Vezi să nu fi doar un egoist desăvârșit care crede că a fost mântuit, dar, de fapt, să ai nevoie urgentă de răscumpărare!

Mâinile trudite și străpunse ale Scumpului nostru Isus Hristos sunt întinse să-ți ofere răscumpararea pe care El singur a săvârșit-o pentru tine ca să-ți răscumpere mâinile tale obosite și extenuate în truda pentru tine și să-ți dea mâini altruiste care aduc odihnă, bucurie, răsplătire, înviorare!