Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

R.A. Torrey

1856-1928

„Dacă în acest moment eşti împovărat cu un păcat pe care l-ai săvârşit în prezent sau în trecut, tot ce trebuie să faci acum este să priveşti la Isus pe cruce. Este un act de nerecunoştinţă grosolană faţă de Dumnezeu să ai gânduri negre şi să fii deprimat din cauza păcatelor pe care El, în dragostea Sa nemărginită, le-a şters.”

Torrey a crescut într-o familie bine înstărită, a urmat cursurile Universităţii Yale şi Divinity School şi a studiat în străinătate. În primii săi ani de studenţie la Yale, tânărul Torrey s-a format într-un agnostic şi într-un beţiv. Dar chiar şi în această perioadă „sălbatică” din viaţa sa, era într-un mod deosebit conştient şi puternic convins de faptul că într-o zi, va predica Evanghelia. În ultimul an de şcoală, a fost mântuit.

A fost mult influenţat de D.L.Moody încă din studenţia sa la Yale Divinity School. Moody nu ştia ce puteri extraordinare stârnea în Torrey! După moartea sa, Torrey a fost cel care a preluat campaniile de trezire mondiale din Australia, Noua Zeelandă, Anglia şi America.

Ca mulţi alţi oameni ai lui Dumnezeu, Torrey a strălucit cel mai puternic în câştigarea sufletelor. Acest om, a condus sute de mii de oameni la Hristos, printr-o trezire răspândită pe tot globul!

Dr.Torrey a primit educaţia celor mai bune şcoli şi universităţi de înaltă clasă. În dezbateri, era un oponent tenace, creativ, rapid, fără teamă şi cu o cunoştinţă vastă. Era recunoscut ca un mare învăţat, deşi întreaga sa lucrare se distingea prin simplitatea ei.

Datorită abilităţilor sale deosebite de profesor şi râvnei sale în evanghelizare, Moody l-a ales pe Torrey să fie conducătorul şcolii pe care abia o înfiinţase, Moody Bible Institute. În 1912, Torrey a fost numit decan la BIOLA, unde a slujit până în 1924. În aceeaşi perioadă a păstorit şi biserica Open Door din Los Angeles.

Cărţile sale au atins inimile multor oameni, au fost un ajutor pentru mulţi să înţeleagă Scriptura şi au avut puterea să câştige suflete pentru cer. Torrey a fost un mare învăţător al Bibliei, dar mai mult decât orice, a fost umplut de Duhul Sfânt.
1 cărți
Puterea rugăciunii 1 recenzii
Puterea rugăciunii

R.A. Torrey

book_open 20.0 RON
15.0 RON
1 cărți