Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Ivan Plett

Ivan Plett s-a născut la 16 martie 1937 în s. Orlovo, reg. Herson, Ucraina, într-o familie de menoniți. 

În 1953 se stabilește în or. Dușambe, Tadjikistan, unde, peste un an, în 1954 s-a întors la Dumnezeu. 

A fost privat de libertate pentru credința în Dumnezeu și pentru lucrarea pe care a condus-o timp de mai mulți ani, fiind responsabil de editura clandestină „Creștinul”, care activa în spațiul URSS. În condiții de ilegalitate, Ivan Plett a inventat și construit mașini de tipărit pentru această editură creștină. 

De 3 ori a fost condamnat la privațiune de libertate pe un termen total de 11 ani, iar alți 8 ani s-a aflat în condiții de conspirație. A fost un dogmat al frățietății și este autor al multor lucrări literare, având și studii medicale. 

În iunie 1964 este ordinat ca pastor în biserica din or. Dușambe, iar în 1967 este numit responsabil pe comunitatea lărgită din spațiul ex-sovietic. A fost redactor principal al revistei „Vestitorul Adevărului” și responsabil de școala biblică a Comunității Internaționale Evanghelice-Baptiste. 

La 17 iulie 2017 decedează la vârsta de 80 ani. 

Printre lucrările scrise de el se numără „Istoria frățietății”, „Aici este credința și răbdarea sfinților”, și unele lucrări doctrinare ca „Principii de credință în biserica locală”, „Slujirea în Biserică” etc.
2 cărți
2 cărți