Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

John MacArthur

John F. MacArthur Jr., născut la 14 Iunie 1939 în Los Angeles, California este un scriitor evanghelic American şi lucrător al Evangheliei, cunoscut în special pentru transmisia radio “Grace to You”.

În momentul de faţă este Păstor şi Învăţător în Biserica Grace Community din Sun Valley, California şi preşedinte al Colegiului “The Master’s” din Santa Clarita, California.

Din 1964 până în 1966 MacArthur a slujit ca pastor asociat la Biserica Calvary Bible din Burbank, California, iar din 1966 până în 1969 a fost un reprezentant înzestrat al Seminarului “Talbot Theological” unde a şi graduat.

Din 1969, John MacArthur a venit în Biserica Grace Community. Accentul lucrării sale din Biserică este pus pe studiul atent, expozitiv – verset cu verset al Bibliei, cu o atenţie deosebită asupra fundalului istoric şi gramatical din spatele fiecărui pasaj din Evanghelie. În Biserica Grace Community la serviciile de laudă de dimineaţă, cei prezenţi ocupă întreaga capacitate a Bisericii, de peste 3000 de locuri.

În 1985, MacArthur a devnit directorul Colegiului “The Master’s” – un colegiu acreditat creştin, de 4 ani în Santa Clarita, California. În 1986, John MacArthur a înfiinţat şi Seminarul “The Master’s”, o şcoală dedicată echipării studenţilor săi, pentru lucrarea de misiune şi păstorire. Pe lângă responsabilităţile sale administrative, MacArthur predă la acest Seminar – “Predicarea Expozitivă” - şi predică în mod constant în Capela şcolii.

De asemenea John MacArthur este directorul organizaţiei “Grace to You” (Harul), o organizaţie non-profit implicată în producerea, dezvoltarea şi distribuţia cărţilor lui John MacArthur, casetelor audio cât şi a programelor radio “Grace to You”, “Portraits of Grace” şi “Grace to You Weekend”. Postul emite în multe ţări vorbitoare de limba engleză cât şi 23 de ţări în care se vorbeşte spaniola. De când a fost înfiinţată, Organizaţia “Grace to You” a distribuit peste 12 milioane de casete audio şi peste 100 de milioane ghiduri de studii biblice.

De la prima carte, şi cea mai vândută, “Evanghelia după Isus” din 1988, John MacArthur a scris peste 150 de cărţi, iar prin organizaţia “Grace to You” şi librării a distribuit milioane de exemplare în toată lumea. Multe din cărţile lui MacArthur sunt disponibile pe CD-uri şi peste 80 de titluri sunt traduse în română, chineză, franceză, germană, italiană, japoneză, spaniolă, rusă şi multe alte limbi.

John şi soţia lui, Patricia trăiesc în California de Sud şi au patru copii: Matt, Marcy, Mark şi Melinda de la care au 13 nepoţi.
1 cărți
1 cărți