Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Cum să fii umplut cu Duhul Sfânt

Format tipărit | 5.0 RON
Cantitate
Următoarele pagini reprezintă esenţa unei serii de predici ţinute în câteva seri de duminică înaintea congregaţiei pe care o păstoresc. Discursurile au fost stenografiate şi mai târziu, au fost reduse la mărimea actuală. Un al cincilea mesaj care făcea parte din această serie, a fost omis aici.

Faptul că acestea au fost iniţial mesaje rostite explică stilul lor picant şi referinţele personale care apar ocazional. Dacă aş fi scris mesajele, aş fi fost mai grijuliu în alcătuirea lor. Cu toate acestea, subiectul este atât de important încât sunt sigur că cititorul va ierta limbajul spontan. Adevărul este totdeauna bun chiar şi atunci când vehiculul în care călătoreşte este obişnuit şi simplu.

Broşura aceasta este pusă la dispoziţia publicului creştin cu rugăciunea ca ea să conducă pe mulţi credincioşi însetaţi la izvoarele de apă vie.

A.W. Tozer
1.Cine este Duhul Sfânt? 

2.Făgăduinţa Tatălui 

3.Cum să fii umplut cu Duhul Sfânt 

4.Cum să cultivăm tovărăşia Duhului
Cred că lucrarea diavolului a fost aceea de a înconjura persoana Duhului Sfânt cu o aură de bizarerie sau ciudăţenie, astfel că oamenii lui Dumnezeu simt că viaţa aceasta de umplere a Duhului este o viaţă în care eşti ciudat şi excentric, în care eşti un pic straniu. 
Nu este adevărat, prietene! Diavolul a născocit asta! El a urzit-o – acelaşi diavol care a spus odată mamei noastre străvechi: „Oare a zis Dumnezeu?” şi astfel, L-a denigrat pe Dumnezeul Atotputernic. Acelaşi diavol L-a denigrat pe Duhul Sfânt. Nu există nimic sinistru, nimic bizar, nimic contrar acţiunilor normale ale inimii umane în privinţa Duhului Sfânt. El este esenţa lui Isus împărtăşită credincioşilor. Citeşte cele patru Evanghelii şi observă singur cât de minunat de calm, de pur, de judicios, de simplu, de dulce, de natural, şi de plăcut era Isus. Chiar şi filosofii care nu cred în divinitatea Lui trebuie să admită frumuseţea caracterului Său.

Poate că simţi în inima ta că pur şi simplu nu mai poţi continua aşa cum eşti, că nivelul de spiritualitate la care te ştii chemat este cu mult deasupra ta. Dacă simţi că există ceva ce trebuie să ai, fără de care inima ta nu va fi niciodată împlinită, că există nivele de spiritualitate, adâncimi şi înălţimi mistice de comuniune spirituală, o puritate şi o putere pe care nu le‑ai cunoscut niciodată, că există roadă pe care ştii că ar trebui să o ai şi nu o ai, biruinţă pe care ştii că ar trebui să o ai şi nu o ai – îţi spun: „Vino”, pentru că Dumnezeu are ceva pentru tine acum. 

Există o singurătate spirituală, o singurătate lăuntrică, un loc tainic în care Dumnezeu îl aduce pe căutător, în care este la fel de singur ca şi cum nu ar mai exista niciun alt membru al Bisericii nicăieri în lume. Ah, când ajungi acolo, simţi un întuneric al minţii, o goliciune a inimii, o singurătate a sufletului, dar ele sunt preliminare zorilor zilei! Oh, Dumnezeule, adu-ne, cumva, la zorii zilei!

Adaugă o recenzie