Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Calea lui Dumnezeu, nu a noastră

 • Categorii
 • ISBN
  978-606-8895-48-2
 • Disponibilă din
  20 aprilie 2021
 • Număr pagini
  138
 • Dimensiuni
  14,8 x 21
 • Tip copertă
  Broșată
Format tipărit | 20.0 RON
Cantitate
Mesaje evanghelistice din capitolul 1 al cărţii Isaia
1. Dumnezeu vorbeşte
2. Neştiinţa
3. Întorcând spatele
4. Adâncimea problemei
5. Pustiirea păcatului
6. O licărire de speranţă
7. Pocăinţa
8. Calea lui Dumnezeu, nu a noastră
9. Ultimul cuvânt rostit de Dumnezeu
De ce oamenii lui Dumnezeu sunt atât de tăcuți şi mulţumiţi de ei înşişi într-o vreme ca aceasta? De ce nu se roagă toţi creştinii cu stăruință lui Dumnezeu pentru o trezire în biserică? De ce nu suntem toţi în acelaşi duh pentru a-L implora să deschidă ferestrele cerului şi să reverse Duhul Său cel Sfânt – Cel care poate să facă o lucrare în mijlocul nostru care să zguduie naţiunile? Mi-e teamă că majoritatea creştinilor nu se roagă aşa. Şi de ce nu? Există o singură explicaţie: ei nu au conştientizat niciodată profunzimea păcatului. 

Există un pericol foarte real: creştinii, din cauză că sunt oameni buni, trăiesc o viaţă morală și s-ar putea să nu cunoască mai nimic din ceea ce se petrece în jurul lor, în lume. Din pricina faptului că ei nu fac anumite lucruri sau nu privesc la anumite lucruri, nu sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă. Dar realitatea este că noi trăim într-o societate care se dezintegrează în jurul nostru; trăim într-o vreme de decădere morală care avansează cu o rapiditate extraordinară. Realizăm noi acest lucru? Conştientizăm noi că doar o revărsare puternică a Duhului lui Dumnezeu ne poate scoate din această stare? Mi-e teamă că tendinţa noastră este să continuăm cu programele noastre frumoase duminică de duminică, să avem o părtăşie plină de bucurie, poate, ocazional, să facem un efort special, dar în general, să avem sentimentul că totul este bine. Citind revistele religioase, îţi poţi imagina că toate lucrurile merg bine. Acestea nu conţin nimic sau foarte puţin despre trezire, totul pare să meargă bine! Dar iată că societatea se prăbuşeşte înaintea ochilor noştri, se degradează într-o mocirlă morală înfiorătoare. 

Noi trebuie să conştientizăm adevărul; trebuie să realizăm faptul că problema este de aşa natură, încât numai o intervenţie a lui Dumnezeu poate reabilita situaţia – orice altceva este prea puţin. Am încercat toate posibilităţile, am fost organizaţi şi foarte ocupaţi, dar starea în care ne aflăm se deteriorează din ce în ce mai mult şi problema se agravează! Oare copiii lui Dumnzeu realizează aceste lucruri? Dacă nu, repet, este din cauză că ei nu au conştientizat adevărul cu privire la adâncimea păcatului, aşa cum îl expune Isaia în aceste versete. 

 Conştientizăm că păcatul este ceva rău, dar oare ne opreşte acest lucru din a mai păcătui? Bineînţeles că nu! Din contră, ne conduce înspre a păcătui şi mai mult. Citim cărţi despre moralitatea sexuală pentru a evita greşelile din acest domeniu. Este o minciună. Le citim pentru că ne plac şi ne fac să ne simţim bine, dar după ce le terminăm de citit, suntem într-o stare mai rea decât înainte. Nimeni nu a fost vindecat de imoralitate prin citirea cărţilor care ne învaţă cum să controlăm acest instinct – nu a fost nimeni înainte şi nici nu va fi. Acestea înrăutăţesc starea noastră, fac ca rana să se descompună şi să se adâncească mai mult pe măsură ce nebunia noastră creşte. Toate acestea se întâmplă pentru că păcatul este o putere foarte mare, iar omenirea este roaba neajutorată a acestuia. Fiecare din noi ne aflăm sub această putere cu mintea, inima şi voinţa, cu trupul, sufletul şi duhul. 

 Oh, vreau cu adevărat să te fac să înţelegi acest lucru. Chiar dacă eşti unul dintre cei mai mari păcătoşi, sunt mândru şi bucuros că pot să-ți spun că păcatele tale pot fi iertate pe deplin și fără plată, la fel ca păcatele cele mai bune persoane. Poate că ai atins toate adâncimile iadului; poate ai comis toate păcatele posibile de care s-a auzit vreodată, păcatele tale pot fi precum cârmâzul, dar te asigur în Numele lui Dumnezeu, că dacă le recunoşti, dacă le mărturisești şi renunţi la ele, apoi crezi în Fiul lui Dumnezeu, toate păcatele tale se vor face albe precum zăpada. Toate vor fi îndepărtate, printr-o iertare deplină, fără plată, absolută. Iată ce oferă El!
Pamparău Sebastian, 19 ianuarie 2022, 08:40

O carte de foarte mare actualitate! O privire biblică asupra vieții, lumii, căilor pe care și le-a făcut omul și căii lui Dumnezeu. Citind, mi-am clarificat foarte multe învățături în ceea ce privește mântuirea omului și calea pe care acesta trebuie să meargă atât pentru a obține mântuirea cât și pentru a „o duce până la capăt”. Ca de obicei, dr. Martyn se folosește de pătrunderea spirituală căpătată prin har ca să argumenteze și să expliciteze biblic ceea ce Dumnezeu a dorit să transmită omului încă dinaintea venirii Domnului Isus, mesajul Evangheliei. Așa cum ne îndeamnă și autorul în capitolul 7, cred că citind această carte, vom „asculta Cuvântul Domnului” de fapt.

Adaugă o recenzie