Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe
Format tipărit | 20.0 RON
Cantitate
Publicarea acestor predici trebuie să fie un prilej de mare mulțumire pretutindeni în Biserica creștină. Această serie a fost predicată în Westminister Chapel în Londra, în toamna anului 1963, toate fiind bazate pe cuvintele apostolului din Galateni 6:14 ˗ „Departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită față de mine și eu față de lume.” Ele sunt un exemplu magnific al modului în care doctorul expunea amănunțit un astfel de text, dar sunt exemple sclipitoare ale modului în care Îl propovăduia pe Hristos răstignit. 

Predicarea lui dr. Lloyd Jones era o combinație remarcabilă de elocvență pasionată și raționare logică, de o profunzime la care chiar și cel mai matur ascultător trebuia să cugete, cu o simplitate care îi făcea până și pe copii să-l înțeleagă. Aceste caracteristici sunt toate ilustrate în această serie de predici. 

Nevoia acestor mesaje în vremea aceasta cu greu ar fi putut fi mai mare, parțial din cauza declinului în ce privește predicarea biblică plină de putere în lumea vorbitoare de engleză, parțial din cauza temei. Avem nevoie urgentă să fim rechemați la acest adevăr central al Evangheliei creștine, să îl explorăm și să îl proclamăm, și mai presus de orice, să ne lăudăm cu el. Într-o anumită împrejurare, dr. Martyn Lloyd Jones a spus: „O înțelegere superficială a lucrării lui Hristos produce o viață creștină superficială.”
1. "Copleşitoarea cruce"
2. Testul decisiv
3. Înţelepciunea lui Dumnezeu
4. "Nu iubiţi lumea"
5. Biruinţa crucii
6. "El este pacea noastră"
7. Crucea lui Hristos vorbeşte
8. Noua natură
9. Răscumpărat şi eliberat
În timpul celor douazeci şi şase de ani petrecuţi la amvonul meu din Westminster au fost momente când, în cumplita-mi nebunie, m-am gândit - sau Diavolul mi-a sugerat - că nu mai am nimic altceva să spun decât ceea ce am predicat deja. Mulţumesc lui Dumnezeu, acum pot spune că simt că sunt abia la început. Nu este sfârşit la acest glorios mesaj al crucii, pentru că totdeauna este ceva nou, proaspat şi încântător, mişcător şi înălţător, ceva ce nu a fost văzut înainte. (Martyn Lloyd-Jones

Lili, 07 decembrie 2012, 08:45

Nu este o recenzie a cartii, ci doar un gand din inima mea referitor la aceasta carte. "Crucea" de Martin Lloyd Jones - o carte...adanca, prin care Dumnezeu vorbeste, o carte care-L inalta pe Preaiubitul Lui Fiu, Isus Hristos...Mielul lui Dumnezeu, rastignit pentru pacatul meu. "Crucea" - o carte prin care Duhul Sant imi lumineaza ochii inimii si ma ajuta sa inteleg ceva din adancimea dragostei lui Dumnezeu fata de noi in Hristos. In fata mesajului ei nu pot decat...sa-mi scot incaltamintea, sa ingenunchez si sa ma daruiesc cu tot ce sunt Mantuitorului meu drag, care m-a iubit si s-a dat pe sine insusi pentru mine. "Crucea Lui, comoara mea, Scumpe Isus sa ajungi la mine Pacat si moarte-ai indurat" "Oh, Mielul lui Dumnezeu, tine-ma mereu Aproape de ranile tale, Pentru ca numai acolo pot astepta Siguranta si pacea. Ce dusmani si ce ispite ma inconjoara Ce pofte si temeri sunt! Harul care m-a cautat ai m-a gasit Doar el ma poate pastra curat." James George Deck "Fii Tu scutul si locul meu de adapost, Care sa ma apere si sa ma tina langa Tine. Sa, pot vedea salbatica fata a acuzatorului meu, Si sa-i spun ca Tu ai murit." J. Newton "In ce ma priveste, departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este rastignita fata de mine, si eu fata de lume!"

Tiron Mircea, 07 decembrie 2012, 08:47

"Sf.Augusin remarca in scrierile sale ca istoria se deruleaza in si dinspre CRUCE" Un vers"Crucea este locul unde El ma Salvat" - aceasta carte nu trebuie citita numai de noi convertiti ci de "toti cei ce iubesc venirea Lui". Crucea este locul unde inveti sa te lepezi de tine insuti si sa gusti din dulceata salvarii si reabilitarii relatiei creatie-Creator... Locul unde se bucura cerul cand un pacatos merge la cruce si ia in considerare in mod serios jertfa suprema a Mielului lui Dumnezeu!

Adaugă o recenzie