Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Pachet „Hrana Zilnică”

Format tipărit | 18.0 RON
Cantitate
Vorbind despre îndatoririle rugăciunii și meditației în vederea comuniunii cu Dumnezeu, un teolog de demult scria: „Ceea ce este un om în ascuns, în aceste îndatoriri private, aceea este el în ochii lui Dumnezeu și nimic mai mult.”

În apropierea unui an nou, împreună cu rugăciunile noastre pentru creșterea spirituală a credincioșilor români, dorim să punem la dispoziția lor și un pachet de cărți care le poate fi de folos în preocuparea de a fi mai rodnici în devoțiunile personale. Așa cum ar trebui să fie ele și în viața fiecăruia dintre noi, am pus împreună rugăciunea, cititul și cercetarea personală. Rugăciunea, introspecția și meditațiile care nu sunt îmbibate în Cuvânt, sunt de puțin folos, la fel cum este și citirea care nu îngenunchează inima. Creștinul serios va observa în aceste rânduri că scopul suprem este comuniunea cu Dumnezeu și va spune împreună cu Robert Murray M'Cheyne: „Trebuie să fiu atent să nu măsor părtășia cu Dumnezeu în minute sau ore [...] Am fost cufundat în Biblie și pe genunchi ore în șir, având doar puțină părtășie cu Dumnezeu sau deloc”.

Dar acest pachet este potrivit nu doar pentru copiii lui Dumnezeu, ci și pentru oamenii care trăiesc în ignoranță față de Scripturi și rugăciune.
„Oh, om nerugativ, cine şi ce eşti tu de nu ceri nimic de la Dumnezeu? Ai făcut un legământ cu moartea şi iadul? Ai făcut pace cu viermele şi focul? Nu ai păcate care să fie iertate? Nu ai teamă de chinurile veşnice? Nu ai dorinţă după cer? Oh, dacă te-ai trezi din nebunia ta actuală! Oh, dacă ai lua în considerare sfârşitul tău! Oh, dacă te-ai ridica şi L-ai chema pe Dumnezeu! Vai! Se apropie o zi în care toţi oamenii se vor ruga cu glas tare: „Doamne, Doamne, deschide-ne”, dar va fi prea târziu; – când mulţi care nu au strigat niciodată la Dumnezeu în timpul vieţii lor, vor striga la stânci să cadă peste ei şi la dealuri ca să-i acopere. Cu toată dragostea te avertizez. Ai grijă ca nu cumva acesta să fie sfârşitul sufletului tău. Mântuirea este foarte aproape de tine. Vei pierde cerul pentru că nu ai vrut să ceri?”.

Nu există un cuprins al acestei cărți
Draga mea turmă, apropierea unui alt an stârnește în mine dorințe noi pentru mântuirea voastră și pentru creșterea spirituală a acelora dintre voi care sunteți mântuiți. „Martor îmi este Dumnezeu că vă iubesc pe toți cu o dragoste nespusă în Isus Hristos”. Cine poate spune ce va aduce anul următor? ... M-am gândit de mult timp să pregătesc un plan de citire a Scripturii prin care cei care vor fi de acord cu el, prin voia lui Dumnezeu, să citească întreaga Biblie într-un an și cu toții să ne putem hrăni din aceeași parte a pășunii verzi, în același timp.

Prietene care nu te rogi, nu pot decât să te avertizez; dar te voi avertiza în modul cel mai solemn. Te avertizez că eşti într-o poziţie îngrozitor de periculoasă. Dacă mori în condiţia ta prezentă eşti un suflet pierdut. Vei învia doar pentru a fi nenorocit pentru toată veşnicia.

Pe lângă rugăciune, nu este nimic atât de important în religia practică precum citirea Bibliei. Dumnezeu, în mila Lui, ne-a dat o carte care „poate să ne dea înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Hristos Isus” (2 Timotei 3:15). Citind această carte noi putem învăța ce să credem, cum să fim și ce să facem; cum să trăim bine și cum să murim în pace. Ferice de omul care are o Biblie! Mai fericit este cel care o citește! Cel mai fericit dintre toți este acela care nu numai o citește, dar o ascultă și face din ea standardul credinței și trăirii sale practice!
Adaugă o recenzie