Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Citirea Bibliei

Format tipărit | 7.0 RON
Cantitate
Format digital pdf | 5.0 RON
Cantitate
Pe lângă rugăciune, nu este nimic atât de important în religia practică precum citirea Bibliei. Dumnezeu, în mila Lui, ne-a dat o carte care „poate să ne dea înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Hristos Isus” (2 Timotei 3:15). Citind această carte noi putem învăța ce să credem, cum să fim și ce să facem; cum să trăim bine și cum să murim în pace. Ferice de omul care are o Biblie! Mai fericit este cel care o citește! Cel mai fericit dintre toți este acela care nu numai o citește, dar o ascultă și face din ea standardul credinței și trăirii sale practice!
Nu există un cuprins al acestei cărți
Un om poate să fie familiarizat cu cele mai înalte și adânci lucruri din cer și de pe pământ. Poate să citească cărți, până când ajunge ca o enciclopedie ambulantă. Poate cunoaște foarte bine stelele de pe cer, păsările din văzduh, animalele de pe pământ și peștii din apă. [...] Poate fi capabil să vorbească despre toate tainele focului, aerului, pământului și apei. Și cu toate acestea, dacă moare fără să cunoască adevărurile Bibliei, el moare nenorocit! Chimia nu a redus niciodată la tăcere o conștiință vinovată. Matematica nu a vindecat niciodată o inimă frântă. Toate științele din lume nu au netezit niciodată perna vreunui muribund. Nicio filozofie de pe pământ nu a dat vreodată nădejde înainte de moarte.

Dragostea față de Cuvânt a fost o trăsătură proeminentă în istoria tuturor sfinților despre care știm câte ceva, încă din zilele apostolilor. Aceasta este lumina pe care Atanasie, Ioan Gură de Aur și Augustin au urmat-o. Aceasta este busola care i-a păzit pe valdenzi și albigenzi să nu naufragieze de la credință. Aceasta este fântâna care fusese astupată demult și pe care Wycliffe și Luther au săpat-o din nou. Ea este sabia cu care Latimer, Jewell și Knox și-au câștigat victoriile. Aceasta este mana care i-a făcut puternici în luptă și i-a hrănit pe Baxter, Owen și oștirea nobilă a puritanilor. Acesta este depozitul de armament din care Whitfield și Wesley și-au luat armele lor puternice. Aceasta este mina din care Bickersteth și M'Cheyne au scos mult aur. Chiar dacă acești bărbați sfinți au fost diferiți în anumite aspecte, totuși într-un punct au fost cu toții la fel – toți s‑au delectat în Cuvânt. Omul trebuie să facă din Biblie standardul după care trăiește. El trebuie să facă din principiile ei importante, busola după care își îndreaptă cursul vieții.

Cât de frapantă este lumina pe care Biblia o aruncă asupra caracterului omului! Ne învață cum trebuie să ne așteptăm ca oamenii să fie sau să acționeze în fiecare situație și circumstanță a vieții. Ne oferă cea mai profundă percepție a cauzelor și motivațiilor ascunse care stau în spatele faptelor oamenilor și a cursului obișnuit al evenimentelor de sub controlul lor. Ea „judecă simțirile și gândurile inimii” cu adevărat (Evrei 4:12). Cât de adâncă e înțelepciunea din cărțile Proverbe și Eclesiastul! Pot să-l înțeleg bine pe acel teolog din vechime care a spus: „Dă-mi o candelă și o Biblie, închide-mă într-o temniță întunecată și îți voi spune ce face întreaga lume”.
Adaugă o recenzie