Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Siguranța și avertismentele Evangheliei

Format tipărit | 30.0 RON
Cantitate
Acesta este ultimul volum din seria „Redescoperirea Evangheliei”. Această serie este formată din trei volume:

1. Puterea și mesajul Evangheliei

2. Chemarea Evangheliei și adevărata convertire

3. Siguranța și avertismentele Evangheliei 


Deși seria Redescoperirea Evangheliei nu reprezintă în întregime o prezentare sistematică a Evangheliei, totuși ea abordează cele mai multe dintre elementele sale esențiale, în special acelea care sunt cele mai neglijate în creștinismul contemporan. Speranța mea este ca aceste cuvinte să te ghideze în redescoperirea Evangheliei, în toată frumusețea, scandalul şi puterea ei de a mântui. Rugăciunea mea este ca această redescoperire să îți transforme viața, să îți întărească mărturia şi să aducă glorie plenară lui Dumnezeu. 

Nu ar trebui să ne surprindă faptul că înțelegerea greșită a mesajului Evangheliei și a naturii adevăratei convertiri rezultă în înțelegerea greșită a siguranței autentice a mântuirii. O pseudo-Evanghelie a „credinței ieftine” i-a dus pe mulți la o prezumție nepăsătoare, iar o înțelegere slabă a mântuirii a lăsat conștiințele sensibile în pragul disperării spirituale. În Siguranța și avertismentele Evangheliei, Paul Washer face să strălucească lumina nădejdii Evangheliei în timp ce atrage atenția asupra pericolului de a face o mărturisire goală de credință și explică cu grijă din Scriptură bazele pentru obținerea și menținerea unei siguranțe întemeiate a credinței.
Partea întâi. Siguranță biblică
1. Falsa siguranță
2. Încercați-vă pe voi înșivă
3. Umblarea în revelația lui Dumnezeu
4. Mărturisirea păcatului
5. Păzirea poruncilor lui Dumnezeu
6. Imitându-L pe Hristos
7. Iubirea față de creștini
8. Respingerea lumii
9. Rămânând în Biserică
10. Mărturisirea lui Hristos
11. Curățarea de sine
12. Practicarea neprihănirii
13. Biruind lumea
14. Credința în Isus

Partea a doua. Avertismentele Evangheliei
15. Reducționismul evanghelic
16. Poarta cea strâmtă
17. Calea îngustă
18. Dovada exterioară a unei realități interioare
19. Pericolele unei mărturisiri seci
Nu există fragmente sugestive pentru această carte
J.D. Greear, 18 ianuarie 2017, 15:01

Puține lucruri sunt mai importante ca problema siguranței mântuirii noastre. Pericolele siguranței false sunt evidente, iar Scriptura ne avertizează că numărul celor care au o siguranță falsă din biserici este de ordinul legiunilor. Tragedia celor „tulburați inutil” este că ei nu dobândesc niciodată temelia care produce roada Duhului și care impune mari acte de ascultare. Exact așa cum eu aș vrea pentru copii mei să știe sigur că sunt ai mei, Dumnezeu vrea pentru copii Săi să știe că sunt ai Lui. Washer ne-a oferit o resursă măreață și meticuloasă pentru aceia care vor să examineze adâncimile întrebării „Sunt eu cu adevărat mântuit?” și care vor să-i învețe pe alții. Cartea aceasta este încărcată de analiză scripturală și sfaturi pastorale. Este o carte necesară pentru biblioteca oricui i-a fost încredințată grija de suflete.

Joel R. Beeke, 18 ianuarie 2017, 15:03

Paul Washer ne-a oferit o unealtă nespus de utilă ca să căutăm siguranța solidă a faptului că suntem mântuiți de păcat prin harul lui Dumnezeu. Cuvântul lui Dumnezeu este ca o oglindă pentru auto-examinare. Prima epistolă a lui Ioan ne ajută în mod deosebit să ne examinăm pe noi înșine ca să vedem dacă suntem în credință. Washer aplică cu măiestrie 1 Ioan la această întrebare, explicând o serie de semne distinctive ale harului mântuitor în suflet. În același timp, cartea aceasta nu ne încurajează să ne bazăm pe experiențele noastre trecute, ci să mergem mai departe în creșterea spirituală în dependență de Duhul lui Hristos. Aici este un ajutor plăcut pentru copiii lui Dumnezeu care se luptă să se bucure de siguranța iertării și acceptării Tatălui lor. Și aici este o avertizare serioasă pentru cei auto-înșelați. Fie ca Dumnezeu să folosească această carte spre gloria Lui, pentru mângâierea poporului Său și convertirea păcătoșilor pierduți.

Adaugă o recenzie