Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Gândurile și roadele lor

 • Categorii
 • ISBN
  978-606-8895-68-0
 • Disponibilă din
  28 martie 2023
 • Număr pagini
  24
 • Dimensiuni
  10,3 x 14,6
 • Tip copertă
  Capsată
Format tipărit | 3.0 RON
Cantitate
Format digital pdf | 1.5 RON
Cantitate
„Iată, voi aduce peste poporul acesta o nenorocire care va fi rodul gândurilor lui, căci n-au luat aminte la Cuvintele Mele şi au nesocotit Legea Mea.” - Ieremia 6:19

Iată aici, frații mei, cum Dumnezeu declară că El nu va pedepsi Israelul doar pentru nelegiuirile grosolane, evidente, ci că va aduce asupra poporului pedepse grozave din pricina gândurilor lor! Aceasta este pentru noi o avertizare solemnă, plină de învățătură.
Nu există un cuprins al acestei cărți
Categoric, gândurile sunt ouăle păcatului. Ele sunt germenii din care încolțesc păcatele – puieții din care se dezvoltă orice fel de nelegiuire. Uneori auzim despre focare de febră și focare de infecție. Gândurile rele sunt exact ca acestea. Ele sunt desișurile în care monștrii păcatului se îngrașă și cresc. Gândul la păcat este o pădure întunecată care adăpostește tot felul de rele; el este o pasăre de pradă care distruge orice lucru bun.
Dacă vreți să aveți roade bune în sufletele voastre, cultivați gânduri de smerenie. Niciun om nu și-a făcut vreodată rău prin faptul că a avut o părere prea umilă despre sine. Cea mai bună definiție a smereniei pe care am auzit-o este aceasta: „să te gândești superficial la tine însuți”. A ne gândi la noi înșine ca fiind sub standard este o lipsă de demnitate care duce la fățărnicie; a ne gândi la noi înșine ca fiind mai sus de standard este mândrie; dar a ne forma o părere corectă despre noi înșine este smerenie adevărată. Evitați falsul care este în lume; aceasta este o pseudo-smerenie. Fiți cu adevărat smeriți. Să aveți gânduri umile față de voi înșivă, mai ales înaintea lui Dumnezeu; gândurile de pocăință față de păcat, părerile cumpătate despre harul divin și o dare de seamă detaliată a responsabilității tale sunt indispensabile. Astfel vei afla că smerenia va mătura camera sufletului tău și o va pregăti pentru sosirea marelui Prinț.
Elisei Popa, 28 martie 2023, 11:14

Adesea scriem ganduri iar apoi actionam in urma acestora. Autorul cuprinde in cateva pagini roadele gandirii fara a avea alta sursa de baza in afara Bibliei. Nu m-am gandit nicodata la felul acesta de interpretare asupra versetelor ce se gasesc relatate in borsura. Autorul prin cateva pagini m-a facut cat se poate de constient de pericolul roadelor gandurilor. Mai multe nu spun pentru a va incuraja sa cititi asemenea brosura.

Adaugă o recenzie