Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Încurajare pentru cei deprimați

Format tipărit | 3.0 RON
Cantitate
„Căci cine disprețuiește ziua începuturilor slabe?” Zaharia 4:10
Nu există un cuprins al acestei cărți
Feriți-vă, dragi prieteni creștini, de a trăi după sentimente. John Bunyan îl consideră pe domnul Trăiește-după-Emoții ca fiind unul dintre cei mai mari dușmani ai orașului Sufletul-Omului. Cred că a spus că a fost spânzurat. Mă tem că, într‑un fel sau altul, a scăpat de călău, căci îl întâlnesc foarte des – și nu există niciun ticălos care să urască sufletele oamenilor și să provoace mai multă suferință poporului lui Dumnezeu decât acest domn Trăiește-după-Emoții. Cel care trăiește ghidat de sentimente va fi fericit azi și nefericit mâine – și dacă salvarea noastră ar depinde de sentimentele noastre, am fi pierduți într-o zi și salvați în altă zi, pentru că ele sunt la fel de schimbătoare ca vremea; urcă și coboară ca un barometru. Trăim prin credință, iar dacă acea credință este mică, binecuvântează-L pe Dumnezeu pentru că ea este totuși credință: credința mică este credință adevărată. Dacă credeți în Isus Hristos, chiar dacă credința voastră este cât un grăunte de muștar, vă va mântui și, în cele din urmă, se va transforma în ceva mai puternic. 

Dacă aș vedea un tânăr traversând singur parcul nu aș fi deloc surprins și nici nu m-aș uita în jur după tatăl său. Dar am văzut azi în parc, în timp ce mergeam acasă, un copilaș, o fetiță simpatică, și mi-am spus: „Tatăl sau mama sunt undeva pe-aici.” Și, cu adevărat, acolo în spatele unui copac pe care eu nu-l văzusem, era tatăl. Eram foarte sigur că micuța nu era acolo singură. Și când văd un copilaș slab al lui Dumnezeu, sunt sigur că Dumnezeu Tatăl este aproape, veghind cu ochi vigilenți și îngrijind cu îndurare slăbiciunea nou-născutului Său. 

Cred că a fost o vreme când ați fi fost gata să săriți de bucurie dacă vi s-ar fi spus că vi s‑ar da puțină credință, și acum că aveți puțină credință, în loc să vă bucurați, oftați, suspinați și plângeți. Nu faceți asta. Fiți recunoscători pentru lumina lunii și veți primi lumina soarelui. Fiți recunoscători pentru aceasta și veți primi acea lumină din ceruri care este ca lumina a șapte zile. Nu vă descurajați ca nu cumva să pară că disprețuiți mila pe care v-a arătat-o Dumnezeu. 

Ei bine, o persoană care are puțin și nu dorește mai mult, se pare că a disprețuit puținul. Cel care are puțină lumină și nu cere mai multă, nu-i pasă deloc de lumină. Voi care aveți puțină credință și nu doriți mai multă, nu prețuiți deloc credința, o disprețuiți. 

Voi bătrânii bisericii și voi, surorile mele respectabile, voi care Îl cunoașteți pe Domnul și Îl cunoașteți de mulți ani, căutați mieii, cercetați-i și aveți o grijă deosebită de ei. Căci dacă sunt bine crescuți în primele lor zile, vor căpăta o tărie de formare spirituală care îi va face bucuria Bunului Păstor în restul zilelor lor. 

Când nu avem mijloacele necesare, primim binecuvântare – și când pare că avem puterea și bogăția – atunci binecuvântarea nu vine. O, fie ca Dumnezeu să ne trimită sărăcie. Fie ca Dumnezeu să ne trimită lipsă de mijloace, să ne ia puterea de a vorbi dacă trebuie, și să ne ajute să ne bâlbâim, dacă doar așa putem obține binecuvântarea. O, doresc fierbinte să fiu folositor sufletelor, celelalte lucruri nu contează. Și fiecare biserică trebuie să tânjească la fel. „Nu prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oștirilor.” În loc să disprețuim ziua începuturilor slabe, ar trebui să ne încurajăm. 

Nu vă uitați la slăbiciunea voastră, fraților, la micimea voastră, la sărăcia voastră, la lipsa voastră de capacitate. Lăsați sufletele voastre în grija lui Dumnezeu, rugați-vă cu putere, prindeți porțile cerului, agitați cerul și pământul în loc să vă lăsați înfrânți în câștigarea sufletelor și veți vedea rezultate care vă vor uimi.
Adaugă o recenzie