Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Odihna veșnică a sfinților

Format tipărit | 30.0 RON
Cantitate
Format digital pdf | 22.0 RON
Cantitate
Un tratat referitor la starea binecuvântată a sfinților în împărtășirea lor din Dumnezeu în cer. 

Crestini, noaptea aproape a trecut, se apropie ziua, e timpul sa ne ridicam ochii si capetele plecate. Ne asteapta ODIHNA. Sa facem din nadejdea noastra binecuvantata obiectul gandurilor si cugetarilor noastre. Aceasta carte ne poate ajuta in aceasta directie. 

Odihna vesnica a sfintilor (1650) a fost multa vreme recunoscuta drept una din marile carti clasice crestine si prin aceasta scriere Richard Baxter este cel mai bine cunoscut. Lucrarea sa originala este alcatuita din opt sute de mii de cuvinte – un exemplu clar al stiloului prolific al lui Baxter – si in ciuda acestui lucru, in timpul vietii sale s-au publicat douasprezece editii! Intr-o perioada de boala critica, Baxter a inceput sa scrie despre cer: Cum este cerul? Cine va fi acolo? Cum ne putem pregati pentru cer? El credea ca cerul este o stare a izbavirii desavarsite de tot ce este rau, unde crestinii se pot bucura de o unire pura cu Dumnezeu.

Baxter ne incurajeaza sa traim o viata cereasca pe pamant zabovind in gandurile noastre asupra cerului, pregatindu-ne astfel mai bine pentru acel loc. Chiar daca abilitatea noastra de a intelege cerul a fost intunecata de Cadere, meditatiile lui Baxter ii pot ajuta pe sfinti sa reflecteze mai mult la gloria ce va veni. Ca o carte clasica devotionala, ea poate veni in ajutorul cititorilor pentru a prinde o licarire a cerului si a cum va fi acolo.
I. INTRODUCERE LA LUCRAREA ACEASTA, CU CÂTEVA OBSERVAŢII LEGATE DE NATURA ODIHNEI SFINŢILOR

II. MARILE PREGĂTIRI LEGATE DE ODIHNA SFINŢILOR

III. EXCELENŢELE ODIHNEI SFINŢILOR

IV. CARACTERUL PERSOANELOR PENTRU CARE E DESTINATĂ ODIHNA ACEASTA

V. NEFERICIREA CELOR CARE PIERD ODIHNA SFINŢILOR

VI. NEFERICIREA CELOR CARE, PE LÂNGĂ FAPTUL CĂ PIERD ODIHNA SFINŢILOR, PIERD ŞI PLĂCERILE DIN VREMEA DE ACUM ŞI SUFERĂ CHINURILE IADULUI

VII. NECESITATEA DE A CĂUTA CU STĂRUINŢĂ ODIHNA SFINŢILOR

VIII. CUM SĂ DISCERNEM DREPTUL NOSTRU LA ODIHNA SFINŢILOR

IX. ÎNDATORIREA POPORULUI LUI DUMNEZEU DE A-I STÂRNI PE ALŢII SĂ CAUTE ODIHNA ACEASTA

X. NU NE PUTEM AŞTEPTA SĂ GĂSIM PE PĂMÂNTUL ACESTA ODIHNA SFINŢILOR 

XI. IMPORTANŢA DE A TRĂI O VIAŢĂ CEREASCĂ PE PĂMÂNT

XII. DIRECTIVE DESPRE CUM SĂ TRĂIM O VIAŢĂ CEREASCĂ PE PĂMÂNT

XIII. NATURA CONTEMPLAŢIEI CEREŞTI, ÎMPREUNĂ CU TIMPUL, LOCUL ŞI ATITUDINEA CEA MAI POTRIVITĂ PENTRU ACEASTA

XIV. CE LOC AU ÎN CONTEMPLAŢIA CEREASCĂ MEDITAŢIA, EMOŢIILE, SOLILOCVIILE ŞI RUGĂCIUNEA

XV. CONTEMPLAŢIA CEREASCĂ ASISTATĂ DE OBIECTE ALE SIMŢURILOR, ŞI APĂRATĂ ÎMPOTRIVA UNEI INIMI TRĂDĂTOARE

XVI. EXEMPLIFICAREA CONTEMPLAŢIEI CEREŞTI, ŞI ÎNCHEIEREA ÎNTREGII LUCRĂRI
Nu există fragmente sugestive pentru această carte
Florin Moțiu, 17 ianuarie 2023, 08:29

În vremea aceea studiam, în vederea unor mesaje pentru adunarea noastră, despre cerul nou și pământul nou, și am început să citesc această carte de Baxter într-o ediție de buzunar tipărită în secolul al XIX-lea. Cartea, extrem de profundă, a fost o desfătare pentru sufletul meu ți pentru mintea mea. Am propus traducerea și publicarea acestei cărți domnului Leonaș, care a avut amabilitatea de a fi de acord. Așa că am tradus această carte, și iat-o publicată și în limba română. Baxter socotea că e necesar să meditezi în fiecare zi la cer dacă vrei să fii pregătit de ceruri și dacă vrei să nu ți se lege inima prea tare de cele pământești. Pentru cei care doresc să-și învioreze umblarea și slujirea creștină, le recomand cartea aceasta, căci meditația și studiul la cele cerești ș veșnice ne dă putere să perseverăm în vederea răsplătirii.

Adaugă o recenzie