Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Chemarea Evangheliei și adevărata convertire

Format tipărit | 30.0 RON
Cantitate
Acesta este al doilea volum din seria „Redescoperirea Evangheliei”. Această serie este formată din trei volume:

1. Puterea și mesajul Evangheliei

2. Chemarea Evangheliei și adevărata convertire

3. Siguranța și avertismentele Evangheliei 


Deși seria Redescoperirea Evangheliei nu reprezintă în întregime o prezentare sistematică a Evangheliei, totuși ea abordează cele mai multe dintre elementele sale esențiale, în special acelea care sunt cele mai neglijate în creștinismul contemporan. Speranța mea este ca aceste cuvinte să te ghideze în redescoperirea Evangheliei, în toată frumusețea, scandalul şi puterea ei de a mântui. Rugăciunea mea este ca această redescoperire să îți transforme viața, să îți întărească mărturia şi să aducă glorie plenară lui Dumnezeu. 

Apostolul Pavel i-a dat Evangheliei locul primordial în predicarea sa, s-a străduit cu toată puterea să o proclame cu claritate, ba chiar a mers atât de departe încât a rostit un blestem asupra tuturor acelora care i-ar fi pervertit adevărul. Cu toate acestea, cât este de trist faptul că mulți, chiar și printre aceia care se consideră evanghelici, au redus mesajul Evangheliei la câteva afirmații răsuflate care trebuie repetate și consideră convertirea a fi o simplă decizie umană. În Chemarea Evangheliei și adevărata convertire, Paul Washer contestă o asemenea credință ieftină pe măsură ce examinează adevăratul sens al unor lucruri precum credința, pocăința și a-L primi pe Hristos. De asemenea, se ocupă pe larg de efectele harului mântuitor pe care îl promite Dumnezeu în noul legământ; și anume, crearea inimilor noi și a poporului nou.
Partea întâi. Chemarea Evangheliei
1. O chemare la pocăință
2. O chemare la credință
3. Crede și mărturisește
4. Mărturisind pe Hristos
5. Hristos la ușa inimii

Partea a doua. Inimile noi și natura convertirii adevărate
6. Motivația și scopul mântuirii
7. Autorul mântuirii
8. Separare și curățire
9. O inimă nouă
10. Duhul biruitor

Partea a treia. Poporul nou și natura convertirii adevărate
11. Slava Noului Legământ
12. Nașterea poporului nou
13. Siguranța cunoașterii lui Dumnezeu
14. Inima și calea poporului lui Dumnezeu
15. Legământul cel veșnic
16. Bunătatea lui Dumnezeu pentru poporul Lui
Nu există fragmente sugestive pentru această carte
Voddie Baucham, 18 ianuarie 2017, 14:25

Într-o vreme scufundată sub o credință ieftină, avem nevoie de glasuri precum cel al lui Paul Washer, care să ne aducă aminte de Chemarea Evangheliei și adevărata convertire. Cu toții suntem tentați să credem că suntem „dincolo de elementele de bază” și că avem nevoie de ceva mai mult ˗ ceva nou. Cu toate acestea, Washer ne amintește că nu există nimic mai important și mai relevant decât să înțelegem corect Evanghelia, să facem clară Evanghelia, și să ne încredem că Evanghelia își va face lucrarea de a chema, de a mântui și de a pregăti un popor pentru Dumnezeu. Slavă lui Dumnezeu pentru Evanghelie și pentru cărți ca aceasta care ne ajută să o cunoaștem, să o înțelegem și să o iubim mai adânc.

Greg Gilbert, 18 ianuarie 2017, 14:26

A fi creștin nu este doar o chestiune de «a lua o decizie pentru Isus» sau «a da o pagină nouă». Este un miracol al harului în care un păcătos este adus de la moarte la viață, prin puterea lui Dumnezeu. În Chemarea Evangheliei și adevărata convertire, Paul Washer îl ajută pe cititor într-un mod strălucit și clar să înțeleagă acest adevăr, deschizând Scriptura cu grijă și explicând modul în care puterea Evangheliei ar trebui să aibă impact asupra vieților noastre ca și creștini. O carte pastorală, fascinantă, de care era multă nevoie!

Sam Waldron, 18 ianuarie 2017, 14:27

Prin harul suveran al lui Dumnezeu, slujirea lui Paul a fost deosebit de binecuvântată ca să instruiască această generație în ce privește fundamentele adevăratei convertiri și ale chemării evanghelice. Recomand cu toată inima această abordare simplă, dar atentă a unor chestiuni vitale. Fie ca Dumnezeu să o binecuvânteze spre pregătirea poporului Său de a împărtăși Evanghelia păcii și spre mântuirea multor oameni.

Adaugă o recenzie